STRATEGIE EXECUTIE ARTIKELEN

Hier zijn enkele artikelen over strategie ontwikkeling, strategie executie, strategie management en verandermanagement. De artikelen zijn gebaseerd op mijn onderzoek naar strategie aan Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit – één van de top 5 business schools in Europa.
Dr. Arnoud van der Maas
SUCCESVOLLE STRATEGIE IMPLEMENTATIE

Zelfs de beste strategie heeft pas waarde wanneer deze succesvol wordt uitgevoerd. Uit vele wetenschappelijke onderzoeken blijkt echter dat de meeste strategie implementaties mislukken.

Lees Meer
Strategie, Strategie implementatie, Strategie executie, strategie management, Dr. Arnoud van der Maas, strategie executie expert, strategie management expert
SUCCESFACTOREN VOOR STRATEGIE EXECUTIE

De Strategie Executie Agenda bestaat uit negen succesfactoren voor strategie executie. De succesfactoren bieden bestuurders en managers  inzichten en goede praktijken om hun strategie succesvol uit te voeren.

Lees Meer
EXCELLENTE STRATEGIE EXECUTIE

Excellente strategie executie bestaat uit vijf bouwstenen: de strategie, de executie van de strategie, de organisatie, de mensen die de strategie moeten uitvoeren en de systemen die nodig zijn om de executie te ondersteunen.

Lees Meer

STRATEGIE EXECUTIE Blog

TOONAANGEVENDE KENNIS OVER STRATEGIE EN STRATEGIE EXECUTIE
STRATEGIE EXECUTIE KENNIS, INZICHTEN EN GOEDE PRAKTIJKEN
STRATEGIE EN EXECUTIE

Strategie en strategie executie zijn cruciaal voor iedere organisatie. Organisaties moeten zich continue aanpassen aan hun steeds sneller veranderende omgeving om te overleven. Een effectieve strategie stelt een organisatie in staat om zich aan te passen aan haar omgeving. Deze strategie moet vervolgens uitgevoerd worden in de organisatie om tot resultaten te leiden. Zelfs de beste strategie is waardeloos zonder succesvolle executie. Het vermogen om een nieuwe strategie snel en effectief te ontwikkelen en uit te voeren is het verschil tussen succes en falen voor iedere organisatie in de hedendaagse turbulente bedrijfsomgeving. Wilt u weten hoe u uw strategie succesvol kunt implementeren in uw organisatie?

Neem Contact Op
MIJN PROEFSCHRIFT OVER STRATEGIE EXECUTIE

Mijn onderzoek, lezingen en publicaties over strategie executie zijn bouwen voort op mijn promotieonderzoek aan Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit – één van de top business schools in Europa. In 2008 ontving ik mijn doctoraat op mijn proefschrift over strategie implementatie.

Het vermogen om een nieuwe strategie snel te ontwikkelen en uit te voeren is cruciaal voor iedere organisatie. Ondanks het strategische belang, mislukken de meeste strategie implementaties. Door de hoge kans op mislukking, blijft strategie executie een grote uitdaging voor veel bestuurders en managers. Het doel van mijn promotieonderzoek was te begrijpen waarom zo veel strategie implementaties mislukken en hoe wel strategie implementatie succes kan worden bereikt.

Mijn proefschrift onderzoekt strategie implementatie of strategie executie en de redenen voor succes of mislukking. Het beschrijft een kwalitatieve survey onder 55 bestuursleden verantwoordelijk voor strategie executie. Op basis van deze interviews is een raamwerk ontwikkeld met 24 succesfactoren die zijn gerelateerd aan de inhoud, het proces en de context van een strategie implementatie. Het strategie executie raamwerk biedt managers en bestuurders handreikingen, inzichten en goede praktijken om de strategie van hun organisatie succesvol uit te voeren.

Download Nu